fbpx

Hvordan får man boliglån uten egenkapital?

Bli oppringt av en rådgiver
Bli oppringt

eller ring oss på 22 83 22 22

I dag kan man trygt si at det er vanskelig å komme seg inn på boligmarkedet. At kravet om egenkapital øker ytterligere gjør det enda vanskeligere å bedre sin personlige økonomi. I dag er hovedregelen at du må ha minst 15% egenkapital for å kjøpe bolig.
De fleste uten egenkapital gir bare opp, men hva om det finnes alternativer som gjør at du kan få boliglån uten egenkapital?

Egenkapital er i korte trekk oppsparte midler eller andre midler man har tilgjengelig for bruk. Når det kommer til boliglån er det egenkapitalen som skal gi banken den sikkerheten de trenger for å kunne låne deg penger. Og det er nettopp sikkerhet som er nøkkelordet for alternativene til å få boliglån uten egenkapital.

Kausjonist
En kausjonist er en som stiller med en ekstra sikkerhet, gjerne i sin egen bolig, i tillegg til sikkerheten i boligen som skal kjøpes.

Medlåntaker
Hvis du ikke kan stille med nok egenkapital eller annen nødvendig sikkerhet alene, kan du ta opp lån sammen med en annen. Medlåntaker er ansvarlig sammen med hovedlåntaker til hele lånet er nedbetalt eller til hovedlåntaker har mulighet til å overta lånet i sin helhet.

Forskudd på arv
Dette er ofte tabubelagt, men sannheten er at det knapt finnes bedre investeringer enn bolig. Hvis en arv kan bidra til at man kommer seg inn på boligmarkedet, kan det mest fornuftige være forskudd til å gjøre investeringen og starte etableringen av sin personlige økonomi.

Startlån
I praksis benyttes startlån som egenkapital for å få selve boliglånet. Et startlån er et lån du kan søke om fra kommunen du bor i. Ordningen med startlån er et tiltak for å hjelpe de med lavt inntektsgrunnlag til å komme inn på boligmarkedet. I mange tilfeller støtter kommunene startlån fordi det resulterer i positive bidrag i form av økt innbyggertall og skatteinntekter.

Creda Finans hjelper deg med å formidle din søknad til våre samarbeidende banker hvor du som kunde vil motta det beste tilbudet til deg. Vi hjelper deg fra søknadsprosess til å faktisk velge de beste alternativene. Vi gir deg alltid raske og presise svar.

Du har ingenting å tape på å sende oss en søknad!

Bli oppringt av en rådgiver

Eller ring oss på 22 83 22 22.