fbpx

Hvordan kjøpe Bitcoin?

Bli oppringt av en rådgiver
Bli oppringt

eller ring oss på 22 83 22 22

Hva er Bitcoin?

Bitcoin ble funnet opp i 2008 av en person som ingen vet hvem det er. Han går under pseudonymet Satoshi Nakamoto. Hvem denne personen er uvisst, men det har vært søksmål hvor det har kommet frem forskjellige personer som mener at de er denne personen. I disse søksmålene har det vært en kamp om hvem som eier en større sum Bitcoin.

Bitcoin er en desentralisert digital valuta som bruker krypteringsteknologi for å tilrettelegge for transaksjoner i systemet uten at det skal kunne være mulig å manipulere transaksjonene.

Bitcoin er med andre ord et nettverk av veldig mange forskjellige enheter som jobber for å holde Bitcoin i gang. Det er som en haug av små maur som jobber iherdig for at alle som kjøper og selger Bitcoin kan få gjort akkurat dette. Er du en som er interessert i å bruke en valuta som ikke er kontrollert av et land, så er Bitcoin noe for deg. Fordelen er at uansett hvilken valuta du bruker så er den kontrollert av noen og den spores. Det er med andre ord lettere å holde seg borte fra visse øyne om handelen gjøres i Bitcoin.

Lær mer om bitcoin her

Hvorfor kjøpe Bitcoin?

Bitcoin diskuteres i media hver eneste dag. Prisen diskuteres og hvem som kjøper og selger valutaen. Mange mener også at dette er en stor scam og anbefaler folk å holde seg borte fra det.

Bitcoin er en valuta og kan brukes til å handle med, men det finnes flere grunner til at folk kjøper Bitcoin.

En av de største grunnene til at folk kjøper Bitcoin er fordi de håper at verdien av Bitcoin skal gå opp, og at den skal gå opp fort.

Mange som kjøper kryptovaluta, gjør dette for å tjene penger.

De er med andre ord investorer på samme måte som folk kjøper og selger aksjer. Aksjer eies for å tjene penger, mens kryptovaluta også eies for å tjene penger.

Lær alt du trenger å vite om krypto på Nettavisen Kryptovaluta

En annen grunn for å kjøpe Bitcoin er for å handle med. Folk kjøper Bitcoin for å kjøpe en bil eller kjøpe noe annet i et annet land slik at de slipper å bruke banksystemet. Banksystemet er ekstremt dyrt og tungvint, så Bitcoin gjør dette enklere for sine brukere. Bitcoin er også en fin måte å overføre verdier til noen andre. Send noen en Bitcoin istedenfor å sende noen 100.000 kroner.

Se dagens Bitcoin kurs.

Hvordan kjøpe Bitcoin?

Vi har nå snakket om Bitcoin, hvorfor folk kjøper Bitcoin og hvordan den kan brukes. Da står vi igjen med noe viktig, som er hvor vi kan kjøpe Bitcoin.

Det finnes heldigvis mange steder å kjøpe Bitcoin. De siste årene har det kommet svært mange forskjellige handelsplattformer og kryptobørser.  

Du kan kjøpe Bitcoin med din telefon slik at plattformen eller appen du bruker holder Bitcoin for deg.

Du kan også sette opp din egen kryptolommebok slik at du selv eier og har dine Bitcoin på din PC eller mobil.

Den sikreste måten å oppbevare kryptovalita på er via en hardware wallet som Trezor eller Ledger.

De mest kjente stedene for kjøp av Bitcoin er Coinbase, Binance eller Kraken for å nevne noen.

Når du kjøper Bitcoin er det viktig å bruke en markedsplass som du stoler på og med en konto som ingen andre har tilgang til.

Bitcoin har en verdi lik penger, slik at der du kjøper bitcoin og hvor du oppbevarer din BTC må være sikkert.

Sikkerhet er kanskje den viktigste delen av Bitcoin kjøp slik at ingen tar fra deg dine tokens. Det har vært flere eksempler på store Bitcoin tyveri og folk blir svindet hver dag.

Bruk et sikkert passord og hold det for deg selv. Vær obs på å bruke handelsplattformer som er godt kjente.

Bli oppringt av en rådgiver

Eller ring oss på 22 83 22 22.